Dajme si doping vo forme zdravej stravy


Napíšme si tému ako nezomrieť na cukrovku. Viete čo sú nasýtené tuky . Sú to také tuky ktoré ničia resp. poškodzujú naše zdravie. Ukážeme si na príklade. Ktorý sa napríklad nachádza v mäse aj v mliečnych výrokoch a pod. Podľa štatistík najviac má mäso a vajíčka. Táto kombinácia vyvoláva inzulínovú rezistenciu. Na druhej strane OLEAT MONOSATUROVANE ktoré sa nachádzajú v orechoch či olivách aj v avokáde nás môže naopak chrániť pre zhubnými účinkami tzv. saturovaných tukov. Tzv. saturované tuky môžu v spôsobiť všetky možné neduhy. Môžu tiež spôsobiť hromadenie toxických odpadových produktov ako CEREAMID a pod. to znamená že môžu postihnúť fungovanie týchto malých elektrárni že tuk sa nalepí na orgány resp.na bunkový systém. tento fenomén tzv. ukazovateľ nám chce vysvetliť čo je dobré a čo nie. tento rozbor môže ukazovať prečo jedinci ktorí konzumujú rastlinnú stravu lepšie sa chránia pre cukrovkou.

ako naše bunky v tele

Vedci porovnali inzulínovú rezistenciu a obsah tuku u vegánov a tých ktorí jedli mäso. Nakoľko ľudia čo jedli rastlinnú stravu sú primerane štíhli vedci ich zaradili do tej štúdie a tiež kto pápá všetko. Tým pádom vedeli porovnať tie dve skupiny. Ľudia stravujúci sa rastlinnou stravou oni sa dokázali zbaviť v tele nadmerného tuku v svaloch držať si len primerané množstvo. Takýmto spôsobom vieme chudnúť. A druha skupina ktorá jedla viac mäsa tým pádom boli viac obézni a mali väčší predpoklad k cukrovke. Keď si spojíme dva a dva štyri čo z toho vyplýva že lepšie je sa stravovať vegán či vegetarián. Tieto tuky čo sú SATUROVANE tiež nepriaznivo pôsobia na pankreas.

maj v chladničke dostatok zdravej stravy ovocie zelenina

Zvyšujú tiež krvný tlak a pod. Mali by sme preto do stravy zaradiť semienka rôzneho charakteru aj otruby čo ovsené vločky a viac zeleniny a ovocia. Mám odbornú publikáciu je to vo forme encyklopédie od lekára v angličtine M,D  M. GREGER kniha nesie názov ako nezomrieť na rozličné choroby on je sám roky vegán založil aj nemocenské centrum v USA. ja som zástankyňa toho tiež dokážeme sa brániť jedlom pred chorobami. Ako som sa učila na kurze o zdravej výžive že citujem objavme potraviny ich vlastnosti sú vedecky preukázateľné ich účinky na náš organizmus a ktoré nás chránia pred rakovinou a pomáhajú liečiť. Teraz už viem že akonáhle prestaneme konzumovať potraviny ktoré nám neprospievajú a upchávajú cievy a začne sa liečiť telo samé a vo veľa prípadoch sa cievy znovu obnovia bez toho aby sme použili ťažké lieky alebo nebodaj podstúpili zložitý chirurgický zákrok. Čiže lepšia cesta je si stúpiť do svedomia a začať konzumovať viac rastlinnej stravy dá sa chorobám zabrániť len treba chcieť.

By 18. 3. 2024.    Veda