Dovolenka ako sa patrí


Cestovná kancelária vám predložia veľmi veľa rôznych krajín, ktoré sú pre vás zaujímavými ponukami? Neviete sa rozhodnúť, kde by ste chceli ísť? Výber vhodnej dovolenkovej destinácie je kľúčový v tom, ako bude vyzerať vaša letná dovolenka. Cestovné kancelárie zabezpečujú aj dopravu na rôzne exotické krajiny. Vám ostáva len zbalenie. Práve balenie je podstatné, aby ste všetko potrebné mali aj na vašej dovolenke vždy pri sebe. Bez nejakých vecí sa určite nezaobídete. Kufre však sú obmedzené. Dajte si na to pozor, aby ste na letisku nemuseli zbytočne doplácať za batožinu.

more

Exotika vám prinesie to, o čom možno len doposiaľ snívate. Vaše tajné sny sa premenia na skutočnosť. Zažijete to, čo vám je srdcu blízke. Môžete odhodiť svoje zábrany a naplno si vychutnať všetko to, čo sa od vás očakáva. Nechajte sa inšpirovať kultúrnymi tradičnými zvykmi v danej exotickej krajine. Ak vás láka hudba, popočúvajte ju a navštívte klub v nejakej uličke. Tam sa presne odohráva to, čo by ste chceli objaviť. Neviete sa dočkať, keď niekoho spoznáte? Práve na dovolenke sa toho môže veľmi veľa udiať. Na svojej dovolenke si vychutnajte všetko to, čo ponúka.

dovolenkový rezort

Plno drinkov, rôznych nápojov, veľa slnka či aj neskutočne krásne more a pláž. Môžete si taktiež pozrieť rôzne zákutia navštívenej krajiny. Historické budovy vás budú fascinovať. Radi by ste sa prechádzali po úzkych uličkách v danej exotickej krajine? Nasajte večernú atmosféru práve exotickej krajiny. Práve v takýchto krajinách to po večeroch žije. Myslím tým hudbu, tanec a nočný život. Ak ste sám, určite si vychutnajte aj tieto pôžitky, ktoré vám exotika ponúka. Dovolenková destinácia je vynikajúcim riešením na to, aby ste trošku vypadli z každodenného prostredia, kde bývate. Užite si to, čo môžete len na dovolenke. Všetko, čo sa stane na dovolenke tam aj zostane. Tak to berte a odhaľte to, čo vo vás je. Užite si to a osloboďte svoju myseľ.

By 31. 7. 2024.    Cestovanie   



Dlžoby


Dostali ste sa do finančných problémov? Ak nemáte svoje financie pod kontrolou a trápia vás dlžoby, najprv by ste mali požiadať o pomoc svoju rodinu. Ak ani oni vám nevedia pomôcť, máte vážny problém. Snažte sa svoje dlžoby platiť v tých najnižších splátkach, na ktoré si peniaze určite nájdete. Nebankové spoločnosti sa snažia nalákať rôznych ľudí, ktorí nemajú dostatok financií a potrebujú ich. Ja som si takto požičala peniaze od nebankovej spoločnosti, pretože som si chcela kúpiť ojazdené auto. Mám vodičský preukaz, takže kúpa auta bola vhodná investícia.

 

Splátky

 

To som si však myslela vtedy. Teraz mám na celú skutočnosť určite iný názor. Požičanie peňazí a schválenie pôžičky pre mňa znamenal celý svet. Mohla som si vybrať také auto, ktoré bolo pre mňa cenovo dostupné. No potom nastalo to, že som auto nevyužívala, pretože som sa bála šoférovania. Auto len stálo pri činžiaku. Už v ňom nefungovala ani batéria a ani STK či emisnú kontrolu som nemala. V živote som doňho netankovala, pretože som nemala dôvod. Keďže som ho nepoužívala, nepotrebovala som to k životu. No, potom prišlo to, že som auto radšej predala. Avšak za oveľa menej peňazí.

 

peniaze

 

Som rada, že už ho nevlastním, no ostal mi na krku dlh z nebankovej spoločnosti. Ten som nezvládala splácať a dostala som sa do rôznych dlžôb. Až po komunikácii s partnerom som zistila, že to má riešenie. Vyriešili sme náš problém a už nikdy by som nespravila takú vážnu a nerozumnú chybu. Ak chcete mať dostatok financií, uvedomte si, či drahšiu vec potrebujete, alebo by pre vás bola len záťažou. Teraz by som si už nekupovala auto a ani si nepožičiavala od žiadnej nebankovej spoločnosti. Je mi jednoduchšie nemať dlžoby a nemusieť sa starať o pravidelné mesačné splátky nebankovej spoločnosti alebo rôznym úžerníkom. Vždy som sa bála otvárania poštovej schránky.

By 2. 7. 2024.    Financie   



Nakupovanie cez počítač


Radi chodievate do rôznych obchodov? Práve nakupovanie sa stalo pre vás niečím, čo veľmi radi vykonávate? Viete o tom, že môžete nakupovať aj online? Online nakupovanie si obľúbilo veľmi veľa moderných ľudí. Dnes už bežne v malých kamenných predajniach moc ľudí nenájdete. Je to dôsledok toho, že ľudia si radšej objednávajú online to, čo naozaj potrebujú alebo chcú. Nakupovanie hraničí aj so závislosťou. Poznáte nejakého človeka, ktorý nevydrží ani jeden deň bez toho, aby niečo nenakupoval? Nákupy patria k životu. Bežne musíme nakupovať rôzne potraviny, no zvyčajne si doprajeme aj nákupy iných vecí. Je to napríklad oblečenie, ktoré nakupuje veľmi veľa žien. Ženy milujú nakupovanie, no ako prišla doba koronavírusu, z bežného nakupovania sa stalo nakupovanie online.

obchody

Je to omnoho jednoduchší a ľahší spôsob, ako si môžete dopriať rôzne veci. Mnoho ľudí chodí od pondelka do piatku do práce a nemá ani kedy navštevovať rôzne kamenné predajne s tovarom. Keď si však tovar objednajú, vedia si ho vyzdvihnúť práve aj počas víkendu, kedy nemusia ísť do svojho zamestnania. Mnohím ľuďom online nakupovanie cez počítač veľmi vyhovuje a už sa stali na ňom závislými. Platiť za objednaný tovar viete rôznymi spôsobmi. Tovar si môžete nechať poslať na dobierku, kde za tovar zaplatíte až pri jeho prevzatí.

online nakupovanie

Ďalšia možnosť je uskutočnenie prevodu z vášho osobného bankové účtu. Tovar tak môžete mať rýchlejšie poslaný a aj doručený. Avšak prevod peňazí z niektorých bánk trvá a musíte s časovou rezervou rátať. Taktiež môžete zaplatiť priamo bankomatovou kartou, ale tu si dávajte veľký pozor. Ak zadáte údaje z bankomatovej karty, môžete naletieť aj podvodníkovi, ktorý sa dostane k vašim financiám veľmi rýchlo a jednoducho. Niektoré webové stránky sú veľmi nebezpečnými a mali by ste si na ne dávať veľký pozor, aby ste sa nedostali do zbytočných problémov. Aj vy radi nakupujete a objednávate si rôzne tovar práve cez webové stránky na vašom počítači? Tento moderný spôsob vás úplne očaril.

By 28. 6. 2024.    PC   



Nahota a sexuálne služby

Hranica medzi príťažlivosťou a pohlavným stykom je veľmi tenká. Keď nás niekto priťahuje svojim vzhľadom, telom alebo niečím iným, začneme byť čoraz viac vzrušený a nepozorný v našich konaniach. Ľudia sú naučení, že byť milovaní je základom šťastného života. Učia ich to už rodičia od malička. Nie každému sa však darí získavanie lásky a partnerstva. Mužov priťahujú ženy a ženy priťahujú mužov. Tak nás to učili už v detstve. No vieme, že na svete existujú aj iné formy príťažlivosti. Venujme sa teraz práve vzťahom a sexom medzi mužom a ženou.

prostitútka

Je to najprirodzenejšia a najnormálnejšia vec, ktorá sa nám v živote môže stať. Muži chcú mať šťastné manželstvá so ženami a neskôr mať s nimi krásne detičky. No mnohým sa po čase v ich vzťahu prestane dariť a na scénu prichádzajú hádky. Večné a každodenné hádanie sa nevedie k ničomu dobrému. Mnoho mužov začína vyhľadávať svoje erotické sex chútky na iných miestach a s inými ženami, ktoré im tieto intímne záležitosti a potreby doprajú. Mnohí vyhľadávajú ľahké dievčatá, ktoré sú na každom rohu pri hlavných cestách. Zastavujú vodičov, ktorým vykonajú za peniaze erotickú službu.

uspokojenie

Ak ste muž, určite rozmýšľate nad týmto nezabudnuteľným zážitok, ktorý by ste si chceli dopriať od inej ženy. Ženám, ktorým zaplatíte za erotické služby, pre vás vykonajú naozaj všetko, na čo si len spomeniete. Chcete zažiť po čom tajne snívate? Vyskúšajte nitra sex na priváte alebo v erotickom klube. Aj tí najostýchavejší muži sa nakoniec odvážia. Vzrušenie sa stane neovládateľné a zabudnete na každodenné povinnosti. Budete užasnutý práve inou ženou, ktorá vám robí dobre. Vyhľadávanie erotických služieb nie je veľmi dobrým nápadom, ak chcete svoje manželstvo so svojou manželkou zachrániť. Berie sa to ako nevera a mnoho takýchto návštev práve s inými ženami skončí nakoniec rozvodom. Ak svoju manželku naozaj milujete, neurobte jej tú najnechutnejšiu vec v živote. Nedovoľte, aby takáto skúsenosť vaše manželstvo narušila alebo ohrozila.

By 15. 4. 2024.    Tovar   



Aktivity na počítači

Práca na počítači, či už v zmysle zárobkovej činnosti alebo voľnočasových aktivít, je pre mnohých niekoľkohodinovou záležitosťou každého dňa. Množstvo pracovných ponúk, ktoré si vyžadujú istú zručnosť s počítačom neustále narastá a dokonca pribúdajú nové a nové pracovné miesta, ktoré sa týkajú administratívnej práce na počítači, účtovania s použitím účtovných počítačových programov či programovania alebo projektovania.

Počítač umožňuje uchovávanie množstva dôležitých dát a tabuliek, ktoré nám poskytujú potrebné analýzy a informujú nás o stave podniku a obchodovania v ňom. Mnohí si už bežné fungovanie bez tohto zariadenia jednoducho nedokážu predstaviť. Počítač im umožňuje vykonávať zamestnaneckú činnosť alebo podnikanie a zaisťuje im pravidelný mesačný príjem. Z tohto dôvodu zvážte výber vášho PC a rozhodnite sa správne podľa náležitých parametrov a vašich potrieb a požiadaviek.

pracovňa s počítačom

Ďalšou osobitnou témou sú voľnočasové aktivity na počítači, ako je práve hranie hier alebo vedenie konverzácií na sociálnych sieťach, či už slovnou formou alebo prostredníctvom zdieľania fotografií a obrázkov. V tomto prípade už stojí za zváženie, kedy je sledovanie rozsiahlych článkov a diskusií prínosné a kedy je naša činnosť na počítači už nad rámec nášho voľného času. Vtedy je vhodné uvedomiť si, že pozeranie na obrazovku počítača nás oberá o možnosť vykonávania iných aktivít, ktoré by mohli byť pre nás zmysluplnejšie a prínosnejšie. V súčasnosti sa veľa hovorí o vychádzkach do prírody, kde sa môže nabiť povznášajúcou energiou, ktorá nás v našom vedomí pozdvihne a správne naladí do ďalších prichádzajúcich dní.

svet počítačov

Aj prostredníctvom pozerania a počúvania inšpiratívnych videí alebo hudby sa dá usmerniť náš život tým správnym smerom a navyše je možné takýmto spôsobom si dostatočne oddýchnuť. Napriek tomu, si potrebujeme ujasniť náš smer a čas, ktorý chceme pasívnym aktivitám na počítači venovať. Do akej miery je tento spôsob pozitívny a kedy je už počítača priveľa.

By 3. 4. 2024.    PC   



V rodinných farmách sa hodia plastové prepravky aj sudy


Vlastníte rodinnú farmu a chcete sa priblížiť poľnohospodárskej činnosti v Maďarsku, kde prosperuje viac ako tristopäťdesiat tisíc rodinných fariem? Prečo nie, je to veľmi záslužné, pretože ovocie a zelenina vypestované v tuzemsku prinášajú peniaze okrem vám aj do štátneho rozpočtu, a pokiaľ s nimi vláda dobre hospodári (bohužiaľ to tak neplatí vždy a všade), zlepšuje sa tým život obyvateľov celého Slovenska.

úroda ovocia

Farmári potrebujú k svojej činnosti celý rad vecí, počnúc poľnohospodárskou technikou, hnojivami či postrekmi, hoci prírodnými, a končiac skladovacími a prepravnými nádobami. A práve u nich by sme sa mohli na okamih zastaviť.

ovocie v tržnici

Euro prepravky – kedysi sa poľnohospodárske komodity skladovali a prepravovali prevažne vo výrobkoch z dreva, išlo o drevené debny z nehobľovaného reziva, s veľmi obmedzenou životnosťou. Debny sa pri vyššej záťaži čoskoro rozpadli a veľký problém nastával v okamihu, keď bolo treba vyskladať na seba väčšie množstvo prepraviek, naplnených až po okraj jablkami, melónmi, broskyňami či jahodami. Akonáhle ste do stohu debien vrazili neopatrne rukou, celý sa rozkymácal a následne zrútil. Aby ste nemuseli zbytočne prichádzať o svoju pracne vypestovanú úrodu, využite radšej plastové euro prepravky, s ktorými je tento proces jednoduchší a bezpečnejší.

Plastový sud – každý poľnohospodár či súkromný farmár, ak je rozumný, sa snaží hospodáriť s vodou, a využíva na zálievku na záhonoch a v sadoch aj vodu dažďovú. Jemať dažďovú vodu je teda veľmi hospodárne a vypláca sa mať k dispozícii dostatočný počet plastových sudov, ktoré je možné navzájom prepojiť sústavou hadíc, a mať tak k dispozícii pomerne veľké množstvo vody zadarmo. Načo míňať zbytočne peniaze tam, kde to nie je vyslovene nutné? Aj úspora za náklady na vodu sa počíta, najmä dnes, keď idú ceny všetkých komodít nahor, a ľudia sú nútení oveľa lepšie hospodáriť, než predtým.

By 26. 3. 2024.       



Nájdite im dokonalý domov vo vašom hniezdočku. Platové dvere

Premýšľate, kam umiestniť plastové dvere Lmmont.sk?

1. Vstupné dvere. Dojem, ktorý ohúri hostí

Dvere vstupnej miestnosti predstavujú úsmev vášho domova. Chcete, aby sa hladko integrovali do jeho štýlu a vyzerali úžasne. V plastových dverách je k dispozícii milión farieb a vzorov, takže si nájdete tie svoje „najlepšie dni“.
Myslite na ne pri hľadaní miesta.

  • Prístupnosť: Dvere by mali mať ľahko nájsť pri ceste.
  • Svetlo: Nech sa vám dnu valí svetlo, nech je to tak!
  • Bezpečnosť: Základom sú pevný zámok a bezpečnostné sklo.
  • Priestor: Dvere by mali mať dostatočnú šírku a výšku, aby ste cez ne prešli bez tanečnej vložky.
  • Máte maličkú predsieň? Posuvné dvere sú skvelé na úsporu miesta.

terasa s dverami

2. Terasové dvere. Spojenie s vašou oázou

Váš vnútorný svet je prepájaný s tým vonkajším terasovými dverami. Malo by to byť dostatočne veľké, aby ste cez ne mohli pohodlne preniesť aj ten maxi ležiak a vyjsť na terasu.

  • Kde máte terasu: Mali by viesť dvere priamo na ňu, rozumieš?
  • Výhľad: Chcete vidieť z terasy niečo skutočne pekné, nie susedov prádlo.
  • Slnko: Slnko priamo na terase? Vaším novým BFF budú Markíza alebo pergola.
  • Otvorenie: Dvere by mali byť otvorené úplne, aby ste mohli terasu plne využiť.
  • Máte záujem o bezbariérový prístup? Vyberte dvere s prahom zarovnaným s podlahou.

premyšlajuca žena

3. Vchod do záhrady. Vstupe priam do rajskej záhrady

Vstup do záhrady by mala byť praktická a „šikovná“. Mali by sme vás priviesť priamo do vašej zelenej ríše a umožniť vám ľahký prístup k náradie, kvetinám a iným záhradným pomocníkom. Keď hľadáte miesto pre vchod, premýšľajte o týchto veciach. Umiestnenie záhrady. Mal by viesť priamo do nej, logicky, že? Prístupnosť. Ľahko by sa mali nájsť dvere z domu. Úložisko. Pri vchode by malo byť dosť priestoru na náradie a ďalšie záhradné veci. Bezpečnosť. Aby ste ochránili svoje záhradné kráľovstvo pred nezvanými hostami, mali by dvere mať zámok.

By 25. 3. 2024.    Tovar   



Cvičenie pre zdravie

Začať cvičiť nie je také ťažké, ako sa na prvý pohľad zdá. Dôležité je chcieť, všetko ostatné sú iba výhovorky. Cvičiť môže každý, treba sa iba nastaviť. Je to naozaj tak, zmena sa začína myšlienkou. Správne nastavenie je dôležité pre budúci úspech. Ruku na srdce nech si dajú všetci, ktorý na drahých cvičiacich strojoch iba sadá prach, alebo slúžia ako mimoriadne drahý vešiak na šaty a iné nepotrebnosti, ktoré by tam nemali byť. Najobľúbenejšou výhovorkou pre tých, ktorým sa nechce cvičiť je to, že nemajú na cvičenie čas. Naša otázka znie: – A na chodenie po lekároch si čas nájdete?- To sú skutočne premárnené hodiny.

cvičenie

Prečo? Pretože človek, ktorý sa zdravo stravuje a cvičí prakticky nemá šancu ochorieť. Najväčšia časť imunitného systému sídli v črevách. Ak to teda s nezdravou stravou nepreháňame a dožičíme svojmu telu dostatok vitamínov a minerálov v podobe ovocia a zeleniny v spojení s kvalitným mäsom, výsledkom bude silný imunitný systém. Cvičenie podporuje svaly nášho tela a pomáha nám predchádzať bolestivým komplikáciám spojeným so zakrivením chrbtice. Naše telo je odolnejšie voči úrazom a umožňuje nám stáť pevne nohami na zemi. Práve tento fakt je obchádzaný pri reklamách na cvičenie. Cvičíme nie preto, aby sme boli chudí, ako je to takmer všade propagované. Cvičíme aby sme boli zdraví. Nehovorte teda, že nemáte denne pár minút pre svoje zdravie. Je to totiž niečo, čo si skutočne ani za peniaze nekúpime. 

veďme deti k cvičeniu

Najlepšie pre zautomatizovanie si správnych návykov je vedenie detí k cvičeniu už od malička. Je pritom jedno aký druh cvičenia si vyberú. V prípade detí je hlavným základom to, že inklinujú k zdravému pohybu. Ten je tu prostredníctvom bojových umení, športových disciplín ako gymnastika a s ňou spojené odvodené obory. Aj rôzne druhy tancov ako zumba alebo balet sú vhodnou alternatívou. Rovnako atletika alebo loptové hry – futbal. Dôležité je, že sa dieťa naučí denne venovať pár minút pohybovým aktivitám. Vedie to k automatizácii, ktorá v dospelosti napomáha k pokračovaniu v pravidelnom cvičení a teda zdravom životnom štýle. 

By 24. 3. 2024.    Šport   



Dajme si doping vo forme zdravej stravy


Napíšme si tému ako nezomrieť na cukrovku. Viete čo sú nasýtené tuky . Sú to také tuky ktoré ničia resp. poškodzujú naše zdravie. Ukážeme si na príklade. Ktorý sa napríklad nachádza v mäse aj v mliečnych výrokoch a pod. Podľa štatistík najviac má mäso a vajíčka. Táto kombinácia vyvoláva inzulínovú rezistenciu. Na druhej strane OLEAT MONOSATUROVANE ktoré sa nachádzajú v orechoch či olivách aj v avokáde nás môže naopak chrániť pre zhubnými účinkami tzv. saturovaných tukov. Tzv. saturované tuky môžu v spôsobiť všetky možné neduhy. Môžu tiež spôsobiť hromadenie toxických odpadových produktov ako CEREAMID a pod. to znamená že môžu postihnúť fungovanie týchto malých elektrárni že tuk sa nalepí na orgány resp.na bunkový systém. tento fenomén tzv. ukazovateľ nám chce vysvetliť čo je dobré a čo nie. tento rozbor môže ukazovať prečo jedinci ktorí konzumujú rastlinnú stravu lepšie sa chránia pre cukrovkou.

ako naše bunky v tele

Vedci porovnali inzulínovú rezistenciu a obsah tuku u vegánov a tých ktorí jedli mäso. Nakoľko ľudia čo jedli rastlinnú stravu sú primerane štíhli vedci ich zaradili do tej štúdie a tiež kto pápá všetko. Tým pádom vedeli porovnať tie dve skupiny. Ľudia stravujúci sa rastlinnou stravou oni sa dokázali zbaviť v tele nadmerného tuku v svaloch držať si len primerané množstvo. Takýmto spôsobom vieme chudnúť. A druha skupina ktorá jedla viac mäsa tým pádom boli viac obézni a mali väčší predpoklad k cukrovke. Keď si spojíme dva a dva štyri čo z toho vyplýva že lepšie je sa stravovať vegán či vegetarián. Tieto tuky čo sú SATUROVANE tiež nepriaznivo pôsobia na pankreas.

maj v chladničke dostatok zdravej stravy ovocie zelenina

Zvyšujú tiež krvný tlak a pod. Mali by sme preto do stravy zaradiť semienka rôzneho charakteru aj otruby čo ovsené vločky a viac zeleniny a ovocia. Mám odbornú publikáciu je to vo forme encyklopédie od lekára v angličtine M,D  M. GREGER kniha nesie názov ako nezomrieť na rozličné choroby on je sám roky vegán založil aj nemocenské centrum v USA. ja som zástankyňa toho tiež dokážeme sa brániť jedlom pred chorobami. Ako som sa učila na kurze o zdravej výžive že citujem objavme potraviny ich vlastnosti sú vedecky preukázateľné ich účinky na náš organizmus a ktoré nás chránia pred rakovinou a pomáhajú liečiť. Teraz už viem že akonáhle prestaneme konzumovať potraviny ktoré nám neprospievajú a upchávajú cievy a začne sa liečiť telo samé a vo veľa prípadoch sa cievy znovu obnovia bez toho aby sme použili ťažké lieky alebo nebodaj podstúpili zložitý chirurgický zákrok. Čiže lepšia cesta je si stúpiť do svedomia a začať konzumovať viac rastlinnej stravy dá sa chorobám zabrániť len treba chcieť.

By 18. 3. 2024.    Veda   



Tajomstvá klímy na vzdialených svetoch: Exoplanéty ako nové domovy?


Kedysi sme považovali našu Zem za jedinečný modrý klenot vo vesmíre. Dnes však vieme, že v našej galaxii môže existovať množstvo planét podobných Zemi. Tieto vzdialené svety, známe ako exoplanéty, nám prinášajú nové otázky o možnosti života mimo našej planéty. Jedna z najzaujímavejších otázok, ktorú si kladieme, sa týka ich klímy. Predstavme si exoplanétu, ktorá sa nachádza niekoľko svetelných rokov od nás a obieha okolo svojej hviezdy v obývateľnej zóne. V tejto zóne sú teploty dostatočne mierne na to, aby mohla existovať tekutá voda – základný predpoklad pre život, aký poznáme.

obrázok k článku

Avšak klíma na takejto planéte môže byť veľmi odlišná od tej našej. Môže byť pokrytá hustými oblakmi, ktoré odrážajú väčšinu slnečného žiarenia späť do vesmíru, alebo naopak, môže mať atmosféru bohatú na oxid uhličitý, čo by viedlo k extrémnym horúčavám. V posledných rokoch sa vedci zameriavajú na skúmanie atmosfér exoplanét pomocou teleskopov a spektroskopie. Týmto spôsobom môžu analyzovať zloženie atmosféry a predpokladať, aké klimatické podmienky by na týchto planétach mohli panovať. Zatiaľ čo niektoré exoplanéty majú atmosféry, ktoré by mohli podporovať mierne podnebie, iné by mohli byť nehostinnými púšťami alebo zamrznutými svetmi.

obrázok k článku

Napríklad systém TRAPPIST-1, ktorý obsahuje sedem planét veľkosti Zeme, patrí medzi najvýznamnejšie objavy posledného desaťročia. Hoci niektoré z týchto planét sa nachádzajú v obývateľnej zóne, ich klíma môže byť ovplyvnená silným slnečným vetrom, ktorý by mohol odfúknuť ich atmosféry. Iné planéty môžu mať tak vysoký atmosferický tlak, že by sa podobali Venuši, s teplotami takmer 500 stupňov Celzia. Keď uvažujeme o klíme na exoplanétach, musíme si uvedomiť, že naša Zem je len jednou z mnohých možných variácií. Našou túžbou je objaviť miesto, kde by mohol existovať život. Klíma na exoplanétach môže byť kľúčom k odhaleniu tejto záhady a možno nás jedného dňa privedie k odpovedi na otázku, či sme vo vesmíre naozaj sami.

By 26. 2. 2024.    Veda